Observació del trànsit de Mercuri

Aquest passat dilluns 11 de Novembre vam poder presenciar un esdeveniment que passa poques vegades a la vida. S’estima que només es repeteix unes 3 vegades per segle! Vam tenir la sort, també, de poder observar el fenomen amb l’equipament necessari i de bona qualitat.

Es tracta del trànsit de Mercuri, en què el planeta s’alinea just entre el Sol i la Terra. És el mateix fenomen que es produeix quan la Lluna eclipsa el Sol. De fet, Mercuri només és una mica més gran que la Lluna, però en trobar-se a una distància molt més gran de nosaltres, només el veiem “transitar” per damunt del disc solar, com un petit punt que s’hi va desplaçant d’una banda a l’altra al llarg d’unes poques hores.

Ens agradaria donar les gràcies a totes aquelles persones que en veure’ns van passar a donar un cop d’ull pel telescopi i es van interessar per l’agrupació. En especial volem agrair a l’Institut d’Alella la seva col·laboració i participació en una modesta activitat lúdica dirigida a una classe d’alumnes de 1r d’ESO.

Per nosaltres va ser una activitat molt enriquidora i divertida, on les reaccions van anar des de l'”Oooooh, estic veient el planeta Mercuri, quina passada!!!!” fins a l'”Ah, és aquesta mena de piga? I ja està?”.

Va ser una llàstima que cap al final del dia el cel es va tapar impedint als més petits gaudir del trànsit.

Deixem algunes de les fotos que vam poder fer ahir per aquells qui no van poder venir o presenciar el fenomen directament.

Si voleu llegir més sobre el trànsit de Mercuri, llegiu el nostre article anterior. Estigueu alerta a les nostres xarxes socials per properes activitats. No dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres si voleu participar en l’associació.